Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 30 Mart Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenya'da

- Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Slovenya'ya hareket edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor tarafından Kongre Meydanı'nda resmi törenle karşılanacak. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşma imza töreninin ardından Erdoğan ve Pahor, ortak basın toplantısı yapacak.

- Erdoğan, Başbakan Miro Cerar tarafından onuruna verilen çalışma yemeğine katılacak, Cumhurbaşkanı Pahor ile Türkiye-Slovenya İş Forumu'nda katılımcılara hitap edecek.

- Milli Meclis Başkanı Milan Brglez ile görüşecek Erdoğan, onuruna verilen akşam yemeğinden sonra Slovakya'ya geçecek.

(İstanbul/​10.00/Lubliyana/Bratislava)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Holliday Inn Otelde, organize sanayi bölge başkanları ile bir araya gelecek, partisinin genel merkezinde Merkez Yönetim Kuruluna başkanlık edecek.

(Ankara/12.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Capitol Altunizade'de, "Bizim Hikaye" filmini izleyecek.

(İstanbul/21.15)

2- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere yönelik başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ilk resmi ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne gerçekleştirecek, Rum lideri Nikos Anastasiadis ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı yapacak.

(Lefkoşa)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılına ilişkin ölüm nedeni istatistikleri, geçen yılın ikinci yarısına ilişkin elektrik ve doğalgaz fiyatları ile Mart ayı ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Proje Finansman Mekanizması kapsamında destek verilecek 17 projenin imza töreni, Ankara Palasta yapılacak.

(Ankara/10.00)

AA