Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin’in ekonomiyi desteklemek için ek önlemler alacağı spekülasyonları ile 4 günden bu yana ilk kez yükseliyor. Malezya ringiti, gerileyen petrol fiyatları ile birlikte düşüşü 2. güne taşıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri yüzde 3.7 değerlendi. China Communications Construction Co. ve China Railway Group Ltd., Başkan Xi Jinping’in 40 milyar dolarlık İpek Yolu Ekonomik Kemer Planı ile ilgili detayları duyurmasının ardından en az yüzde 15 yükseldi. Filipin hisseleri rekor seviyede kapanış yapmaya ilerliyor. Ringit yüzde 0.8 zayıflarken, Hindistan rupisi yüzde 0.3 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 yükselerek Hong Kong saati ile 13:34’te 965.76 puana geldi ve bu ayki düşüşü yüzde 2.5’e indirdi. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou, bankanın büyümedeki yavaşlamaya karşı harekete geçme olanağının olduğunu söyledi. ABD petrolü düşüşü ikinci güne taşıyarak yüzde 1.4 geriledi.

Project Asia Research & Consulting Pte. direktörü Attila Vajda, “Çin’den teşvik gelmesi küresel büyüme beklentileri ve piyasalar için kesinlikle pozitif olur” diye konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.9 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.7 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2 artış gösterirken, 16.6 kat değerleme kaydedildi.