Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Üç Avrupa Birliği yetkilisi, Yunanistan'ın kurtarma fonu karşılığında mali durumunu iyileştirmek için sunduğu reform planının geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İsmini vermeyen yetkililerden biri, dün Brüksel'de değerlendirilen 15 sayfalık taslağın daha fazla bilgiye ve ayrıntıya ihtiyacı olduğunu belirterek, anlaşma için yetersiz olduğunu kaydetti. Ülkenin nakit sıkıntısına yaklaştığı günlerde, yardım kredisini henüz vermek istemeyen Euro Bölgesi yetkililerinin onayını alacak bir strateji arayışındaki Yunan hükümeti bu yıl 3.7 milyar euroluk net artış bekliyor.

Taslağa göre bu rakamın en büyük bölümü banka havaleleri ve offshore denetimlerinin artırılması sonucu elde edilecek 875 milyon eurodan gelecek.

Londra'da bulunan RBS Faiz Stratejisti Michael Michaelides "İlk tepkiler Yunan tarafının bazı önerilerinin yeterince somut olmadığı mesajını veriyor. Bu taslağın sızması da bir zaafa işaret ediyor ve bu Yunan tarafına yardımcı olmuyor" diye konuştu.

Başbakan Alexis Tsipras 25 Ocak'ta kemer sıkma politikalarına muhalif duruşuyla iktidara gelmişti. Tsipras bu duruştan 20 Şubat'taki ön anlaşma sırasında geri adım atarken, diplomatik manevraları ve reform planını iletme noktasındaki gecikmesi bölge ülkelerini rahatsız ediyor.