Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin’in ekonomik büyümeyi desteklemeye ilerlemesinin ABD ve Avrupa hisselerini yukarı itmesi ile yükseliyor. Bölgesel gösterge endeks, 3 yılın en iyi çeyrek dönemini kaydetmeye ilerliyor. Yen dolar karşısında geriliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 yükselerek Tokyo saati ile 09:06’da 147.35 puana geldi ve yüzde 6.9 ile 2012’nin ilk üç ayından bu yana en iyi çeyrek dönemlik artışı göstermeye ilerliyor. Çin Merkez Bankası (PBOC), emlak sektöründeki gerilemeyi engellemeyi hedefleyen önlemler alacağını duyurdu. PBOC Guvernörü Zhou Xiaochuan hafta sonu yaptığı açıklamalarda politika yapıcıların Asya’nın en büyük ekonomisini desteklemek için daha fazlasını yapabileceklerini söyledi. Şanghay Bileşik Endeksi Pazartesi günü itibarıyla bu yıl yüzde 17 yükseldi. Japonya’da Topix endeksi yüzde 11 arttı.

Sydney’deki Perpetual Ltd. yatırım piyasaları müdürü Matthew Sherwood, “Yatırımcılar, PBOC’un gelecek aylarda daha fazla politika raporları sunacağı ve ABD’de Fed’in politika tartışmaları konusunda ihtiyatlı olacağı beklentileri üzerinde çalışmayı sürdürecek. ABD ekonomik verilerinin net bir trendi yok. Ancak Avrupa’da ekonomik güven gelişme gösteren verilerle yükseldi” dedi.