Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, endeksin 2013’ten bu yana en dik çeyrek dönemlik ralliye ilerlemesi ile birlikte mali yılın son gününde kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor. Zayıflayan yen ihracatçılara destek sağlarken, tren yolu hisseleri geriliyor.

Satışlarının yaklaşık dörtte üçünü Japonya dışından elde eden Toyota Motor Corp., Topix’teki en büyük yükselişi gösterdi. Pac-Man markasının sahibi Bandai Namco Holdings Inc. yüzde 3.3 prim yaptı. Shimamura Co. yıllık karının beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 5.6 geriledi. Topix Land Transportation Endeksi, 1 ayın en düşük seviyesine yöneldi.

Topix endeksi, yüzde 0.2 kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 12:52’de 1,563.72 puana geldi. Endeks, yüzde 11 oranında çeyrek dönemlik yükseliş kaydetmeye ilerliyor.

Tokyo’daki Resona Bank Ltd. baş piyasa stratejisti Koichi Kurose, “Değerlemeler oldukça gergin ve ekonomi aslında o kadar iyi ilerlemiyor. Çeyrek dönemlik kar açıklamalarına kadar, yükselişi sürdürmek zor olabilir” dedi.