Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

İstanbul'da Maslak, Kadıköy ve Üsküdar'a elektrik verilmeye başlandı.

TEİAŞ: Ankara ve İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandı. Teknik inceleme başlatıldı.

Ankara'da metro ve TBMM'ye elektrik verilmeye başlandı.

Erzurum, Samsun, Edirne, Tekirdağ ve Trabzon'a da elektrik verilmeye başlandı.

EPDK Başkanı Yılmaz, elektrik arızasının büyük oranda giderildiğini açıkladı. TEİAŞ'ın elektriği aynı anda sağlamasının mümkün olmayabildiğini ifade eden Yılmaz, "Siber saldırı hakkında henüz bir açıklama yapamam. Bu akşama kadar tüm Türkiye'ye elektrik sağlanmış olacak. Arızanın teknik sebeplerden kaynaklandığını düşünüyoruz" derken, İstanbul'da Asya yakasına elektrik verildiğini, Avrupa yakasına aşamalı olarak elektrik verilmetke olduğunu bildirdi. 

Uyap Sistemi çalışmıyor, davalar erteleniyor

Elektrik kesintisi nedeniyle UYAP sistemi çalışmıyor. Adliyelerde davalar erteleniyor.

Elektrik ile birlikte internet erişiminde de sıkıntı yaşanıyor.

Enerji Bakanlığı kaynakları 10 ilde elektrik kesintisi yaşandığı ifade edilirken kesintiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Gece elektrik talebi düşüktü. Çok düşük talep vardı gündüz olduğunda talep arttı ve Türkiye genelinde arıza oluştu. İletişim alt yapısındaki dağıtımda arıza sorun olduğu belirtiliyor. Yurt genelinde çalışma yapılıyor. İlk kez bu kadar geniş çaplı sorunla karşı karşıya kalınıyor. Durum tespiti yapılacak. Çalışmaya önce su santrallerinden başlanacak."

-Türkiye'de hayat felç oldu

Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan elektrik kesintisi hayatı felç etti. İstanbu'da metro seferleri yapılamazken yetkililerden kesintiyle ilgili ilk açıklama geldi.

Bununla birlikte en az 28 ilden elektrik kesintisine dair ihbar geldi.

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hayatı felç etti. İstanbul'da yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamazken, Ankara, Trabzon, Aydın, Edirne, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Tunceli, Elazığ, Bilecik, Mersin ve Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır" denildi.

-Tüpraş'tan açıklama

Tüpraş, "Elektrik kesintisi rafinerilerimizde üretim kesintisi yaratmadı. Rafinerilerimizi kendi elektrik santrallerimizle destekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

-Borsa İstanbul

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada ise işlemlerin kesintisiz devam ettiği bildirildi.

(16:00'da güncellendi)