Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Operasyon sonucu 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı olayla ilgili açıklama yaptı.

Altınok'un açıklamalarından satır başları:

Bugün 12,36 sularında iki terörist adliyemize ve Savcımız Mehmet Selim'in odasına girmişler  ve odasın Savcımızı rehin almışlardır. 6 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı gerek cumhuriyet başsavcılığımız iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması gereken bütün görüşmeleri yapmıştır. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında adli ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 6 saat boyunca sabırla, metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yapmış aldığımız çalışmalar sonucunda maalesef teröristlerle telefonla iletişim kurulduğu bir anda savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz operasyon başlatmıştır. Bütün iletişim kanallarının kullanılmasına rağmen odadan silah seslerinin gelmesi sonucu yapılan operasyon sonucunda Savcımız Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak Florance Nightingale Hastanesi'ndedir. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü olarak ele geçirildi. 

Orhan Kapıcı ise yaptığı açıklamada, teröristlerin adliye kapısından içeri nasıl girdiklerinin araştırıldığını belirtti. 

İstihbarat birimleri alarmda

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü, Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirilen kanlı terör eyleminin ardından DHKP-C terör örgütünün kanlı eylem yapabileceği uyarısında bulundu. İstihbarat Şube Müdürlüğü, tüm emniyet birimlerine geçtiği uyarı yazısında, "Örgüt mensubu şahıslar müzahir bölgelerde korsan eylem yapabileceği, resmi polis ekip ve araçlarına, emniyet hizmet binalarına, polis bekleme noktalarına ve polis merkezlerine yönelik, Molotof kokteylli, uzun-kısa namlulu silah ve el yapımı bombalarla saldırı yapabileceklerini" bildirdi.

Kiraz'ın cenazesi Çarşamba günü İstanbul'da toprağa verilecek

İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 46 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, bugün İstanbul'da defnedilecek.

Cumhuriyet Savcısı Kiraz için saat 11.00'de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tören düzenlenecek.

Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Habertürk