Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:13'te güncellendi)

Dolar, Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’nin ivme kaybettiği yönündeki işaretlere paralel olarak 2. günde de değer kaybetti.

Londra’da bulunan Commerzbank AG kıdemli kur stratejisti Peter Kinsella "Dünkü zayıf işsizlik verisinin ardından, yatırımcılar uzun dolar pozisyonunda kar satışları gerçekleştiriyor. Bu ihtiyatlı risk yönetimidir. Eğer yarın tarım dışı istihdam verisi düşük çıkarsa, dolar tatil nedeniyle oluşacak likidite zayıflığında, euro karşısında daha fazla değer kaybedebilir” şeklinde konuştu.

Doların 10 temel para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Çarşamba günkü 4 günlük yükselişini sonlandırmasının ardından yüzde 0.2 geriledi ve 1,196.06 puana geldi. Endeksin 31 Mart’ta sona eren üç aylık dönemde kaydettiği yüzde 6.2’lik artış 2004’ten bu yana en büyük ilk çeyrek yükselişi oldu.

Dolar euro karşısında yüzde 0.6 zayıflayarak New York saati ile 08:45’te 1.0826 dolar seviyesine geriledi. Dolar yen karşısında 119.78 yenden işlem gördü. Euro ise yen karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak 129.68 yen oldu.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü açıklayacağı aylık tarım dışı istihdam verisinin 245.000 olması bekleniyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin ortalaması ise 286.000 çıktı.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart Çarşamba günü verdiği demeçte, “İlk çeyrek performansı yavaşlasa da, ABD merkez bankası Haziran ila Eylül arasında faizleri yükseltmeye hazırlıklı olmalı” dedi.

Singapur’da bulunan Barclays Plc. Asya Pasifik kur stratejisi müdürü Mitul Kotecha, “Uzun vadede hala doların yükselmesinden söz edebiliriz. Gelecek aylarda doların güçlenmeye devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

(17:13'te güncellendi)