Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, yatırımcıların ABD para politikası ile ilgili ipucu için aylık istihdam verisini beklemeleri ile 6 günden bu yana ilk kez yükseliyor. Sanayi hisseleri yükselişlere öncülük ediyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 09:02’de 146.53 puana geldi. Endeks, değerlemelerin 5 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından geçtiğimiz 5 gün boyunca geriledi. Gerilemede sağlık hizmeti ve materyal şirketlerindeki düşüşler etkili oldu.

ABD’nin aylık resmi istihdam verisi Cuma günü açıklanacak. Verinin Mart ayında 245,000 istihdam yapıldığını göstermesi bekleniyor. Fed yaptığı açıklamalarda 2006’dan bu yana ilk kez yapılacak faiz artırımının, ekonomik gücü gösteren verilere ve enflasyonun hedefe ilerleme göstermesine bağlı olacağını belirtmişti.

Craigs Investment Partners Ltd. özel varlık araştırma müdürü Mark Lister, “Cuma günü istihdam verisi açıklanacak. Fed’in faiz artırımını erken değil geç gerçekleştireceğini düşünüyorum. Hisse senetleri bu noktadan itibaren daha volatil olabilir” dedi.

Hong Kong, Avustralya, Tayvan, Yeni Zelanda ve Avrupa’nın çoğunluğunda piyasalar Paskalya tatili için önümüzdeki Cuma ve Pazartesi günleri tatil olacak. ABD, Hindistan, Filipinler, Singapur ve Endonezya’da piyasalar Cuma günü kapalı olacak.