Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, lastik üreticileri ve finans şirketlerinin yükselişlere öncülük etmesi ile 3 haftanın en düşük seviyesinden toparlanıyor.

Ticari finans şirketi Orix Corp., Güney Koreli Hyundai Securities Co.’dan yapmayı planladığı hisse senedi satın alımı boyutunu düşürme arayışında olduğunu belirtmesinin ardından yüzde 2 prim yaptı. Sony Corp., Olympus Corp.’taki varlığını yarı yarıya düşüreceğini açıklaması ile yüzde 2.8 yükseldi. Olympus Corp. yüzde 5.8 kadar geriledi. Honda Motor Co., New York’ta yeni bir araç sunmasının ardından yüzde 1.9 değerlendi.

Topix endeksi yüzde 1.6 yükselerek Tokyo saati ile 12:31’de 1,552.79 puan oldu ve 3 günden bu yana ilk kez artış gösterdi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1.4 yükseliş ile 19,292.63 puana geldi. Yen dolar karşısında yüzde 0.1 değerlenerek 119.69 yenden işlem gördü.

Tokyo’daki Ichiyoshi Asset Management Co. yöneticisi Mitsushige Akino, “Düşüşlerden alım yapılıyor gibi görünüyor. Piyasa yükselirken satın alım yapmayı sürdürmeyebilirler. Volatilite sürecek” dedi.