Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisselerinin çoğu, teknoloji şirketlerinin 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak finans hisseleri öncülüğündeki düşüşleri gölgelemesi ile değerleniyor.

Shanghai Wangsu Science & Technology Co. yüzde 8.2 prim yaptı. Zhejiang Dahua Technology Co. bu yılki rallisini yüzde 80’e genişletti. Shanghai Pharmaceuticals Holding Co. yüzde 7.1 değer kazandı. Country Garden Holdings Co., sermaye artırmak için Ping An Insurance Group Co.’daki yüzde 9.9’luk hissesini satacağı açıklamasının ardından Hong Kong’da yüzde 5.1 yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek yerel saati ile 11:30’da 3,817.60 puana geldi. Endekste düşen her hisse senedi için yaklaşık iki hisse senedi yükseldi. Teknoloji şirketlerinin göstergesi yüzde 1.9 artış ile 2015’teki yükselişleri yüzde 65’e çıkardı. Başbakan Li Keqiang sektöre yatırımların teşvik edileceği taahhüdü verdi.

Guangfa Fund Management Co. fon yöneticilerinden Zhang Dongyi, “Teknoloji ve internet sektörlerine sürekli bir ilgi var. Bunda hükümetin güçlü desteği etkili oluyor. Piyasada volatilite artabilir” dedi.