Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) rekor düzeydeki teşvikleri sürdürme kararı alması ile yükselişi 2. güne taşıyor.

Enerji hisseleri, petrolün bu yılın en yüksek seviyesine ulaşması ile kazançlara öncülük etti. Reklam ajansı Dentsu Inc., satışlarının Mart ayında bir yıl önceyse göre yükselmesinin ardından yüzde 5.9 değerlendi. Kawasaki Heavy Industries Ltd., karının bu mali yılda 100 milyar yene (833 milyon dolar) ulaşacağına dair Nikkei gazetesinde yayımlanan haber ile yüzde 3.1 prim yaptı. Fuji Heavy Industries Ltd., UBS AG’nin hisse senedi için tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 2.1 geriledi.

Topix endeksi yüzde 0.8 yükselerek Tokyo saati ile 13:06’da 1,591.51 puana geldi. Endekste bulunan 33 sanayi grubunun 3’ü hariç tümü artış gösterdi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.9’luk bir artış ile 19,813.44 puan oldu.

Tokyo’daki Mizuho Asset Management Co. yöneticilerinden Seiichiro Iwamoto, “Ücret artışlarının etkisi ancak Nisan ayından sonra görülür hale gelecek. Dolayısıyla BOJ harekete geçmeden önce bunu görmek isteyecektir” dedi.

Japonya Merkez Bankası, parasal tabanı yıllık bazda 80 trilyon yen (666 milyon dolar) seviyesinde genişletme planını korudu. Merkez bankasının söz konusu kararı Bloomberg anketine katılan 34 ekonomistin tümü tarafından doğru tahmin edildi.