Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Intel'in kar tahminlerinin beklenenden kötü gelen sanayi üretimi verisini gölgelemesi üzerine yükseliyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, New York saati ile 09:57'de 2,106.81 puan oldu. Dow Jones endeksi 93.52 puan veya yüzde 0.5 artış ile 18,130.22 puan oldu. S&P 500 ve Dow Jones dün rekor seviyelerin yüzde 1 uzağındalar. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.4 arttı.

Intel bazı ekonomistlerin 2. çeyrekteki karlılık tahminlerinin ötesine geçerek yüzde 2.3 yükseldi. Delta Air Lines Inc. beklenenden daha iyi çıkan ilk çeyrek kazancının ardından yüzde 3.4 yükseldi.

Los Angeles’taki Wedbush Securities Inc. yönetici direktörü Michael James, “Bugün yatırımcıların ele aldığı temel husus, verileri korkulandan daha iyi çıkan Intel oldu. Bunların yönlendirmesi net pozitif olmalı. Piyasanın daha büyük hedeflere yönelebilmesi için daha çok kazanç raporuna ihtiyacımız olacak” dedi.

Netflix Inc. ve SanDisk Corp. şirketleri de Çarşamba günü kazanç açıkladı. Analistler S&P 500’te işlem gören şirketlerin ilk çeyrek karının yaklaşık yüzde 5.6 azaldığını tahmin ediyor.