Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD hisselerindeki düşüşü takiben gerileme gösteriyor. Çin, Merkez Bankası parasal teşviklere hız verdi ve borç alınan para ile hisse senedi satın alım kurallarını sıkılaştırdı.

MSCI Asya PASİFİK Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Tokyo saati ile 09:01’de 153.32 puana geldi. Endeks geçtiğimiz hafta 2008’den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Standard & Poor’s 500 Endeksi Cuma günü yüzde 1.1 gerileyerek ABD hisselerinin haftalık kayıp vermesine neden oldu.

Londra’daki RMG Wealth Management LLP baş yatırım yetkilisi Stewart Richardson, “Yatırımcılar agresif şekilde likiditeye yöneliyor. Parasal genişlemenin olduğu piyasalar daha iyi gitmeli ama bunun bir garantisi yok. Finans piyasalarının aşırı değerlenmesi, performansta gerileme olabilir” dedi.

Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0.8 geriledi. Avustralya’da S&P/ASX Endeksi yüzde 0.1 düşüş gösterdi. Yeni Zelanda’da NZX 50 Endeksi yüzde 0.6 gerileme kaydetti. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi geçtiğimiz hafta tahmini gelirlerinin 17.1 katına yükseldi.