Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yatırımcıların Çin hükümetinin parasal gevşemeyi artırması ve öte yanda kredili işlemleri sınırlandırmasını değerlendirmesi ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalanıyor.

Nomura Real Estate Holdings Inc., bir aracılık kurumunun hisse senedi tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 5.1 geriledi. İnşaat şirketleri düşüşlere öncülük etti. Itochu Corp. yüzde 1.3 değer kaybetti. Panasonic Corp., bu mali yılda karının yüzde 70 artacağına yönelik bir haberin ardından yüzde 2.2 prim yaptı. Petrol hizmetleri sağlayıcısı JGC Corp., petrolün geçtiğimiz haftaki kazançları genişletmesi ile birlikte yüzde 1.1 değerlendi.

Topix endeksi, yüzde 1.2’lik bir kayıptan dalgalanmasının ardından yüzde 0.1 yükselerek Tokyo saati ile 12:43’te 1,589.45 puana geldi. Endekste yükselen her hisse senedi için yaklaşık iki hisse senedi geriledi. Nikkei 225 Stock Average, yüzde 0.9 düşüş göstermesinin ardından yüzde 0.3 yükselerek 19,710.20 puan oldu.

Tokyo’da bulunan Okasan Securities Co. baş hisse senedi stratejisti Shoji Hirakawa, “Ekonomik büyümedeki yavaşlamanın ardından Çin otoritelerinin hisse senedi piyasasının çökmesini istemediğini zorunlu karşılıklarda yapılan indirim ile görebilirsiniz” dedi.