Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 21 Nisan Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark'ı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı ayrı ayrı kabul edecek, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan çocukların özel gösterisini izleyecek.

-Erdoğan, JW Marriott Oteli'nde düzenlenen Türk Telekom'un 175. yıl kutlamasına katılacak.

(Ankara/12.30/13.30/16.00/19.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye davet edilen çocukları kabul edecek.

(TBMM/11.00)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde TRT Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan çocukları kabul edecek, TOBB Sektörel Ekonomi Şurası'na iştirak ve hitap edecek.

- Davutoğlu, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldıktan sonra BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark'ı Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/10.00/11.00/16.30/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurul'unda düzenlenecek "Hoşgörü ve Uzlaşının Teşviki" konulu yüksek düzeyli etkinlikte konuşacak.

(New York)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bazı açılış törenlerine katılacak, belediye başkanları ile görüşecek, Ordu Spor Salonu'nda aday tanıtım programında bulunacak.

(Ordu/11.00-18.00)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakanlığının himayesinde Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/20.00)

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılacak, Kocamustafapaşa Surp Kevork Ermeni Kilisesi ile muhtarlık, sağlık ocağı, öğrenci yurdu ve esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

(İstanbul/11.30-15.00)

5- Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda Ensar Vakfınca düzenlenen Ensar Buluşmaları'na katılacak.

(Ankara/18.30)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Holiday Inn'de ASP. NET Okul Ağı Konferansı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İznik, Orhangazi ve Gemlik'te STK temsilcileriyle bir araya gelecek, ziyaretlerde bulunacak.

(Bursa/12.00-16.30)

8- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP'nin seçim bildirgesini açıklayacak.

(İstanbul/10.30)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kağıthane'de kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/09.00)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığının kahvaltısına katılacak.

(İstanbul/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turu sonrası gelişmeler takip ediliyor.

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Suudi Arabistan öncülüğünde, Yemen'de Husi Ensarullah hareketine karşı yürütülen "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın daha yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın karar duruşması yapılacak.

(Kahire)

EKONOMİ

1- TCDD ile THY arasında hizmet kalitesini artırmak amacıyla işbirliği protokolü imzalanacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bina inşaat maliyet endeksi ile geçen yıla ait uluslararası standart kitap numarası istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Soma'da 301 kişinin öldüğü maden kazasına ilişkin davanın görülmesine Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Manisa/09.00)

2- 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, SOLOTÜRK gösteri yapacak.

(Manisa/19.00)

AA