Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:44'te güncellendi)

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın Yunan bankalarına sağladığı acil durum fonunu düşürmeyi değerlendirdiğinin iddia edilmesi sonrası yatırımcının Yunanistan'ın geleceğine ilişkin endişelerinin artması ile dolar karşısında 12 yılın en düşük seviyesine yakın seyrediyor.

Euro 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değer kaybetmesinin ardından dalgalı seyre döndü. Görüşmelere yakın kaynaklar, AMB yetkililerinin Yunan bankalarının merkez bankasından borçlanırken üstlendikleri teminattaki azalmayı artırmak yönünde bir tekli sunduklarını aktardı. Almanya'da yatırımcı güveni Nisan'da 6 ayın ilk düşüşünü gerçekleştirdi.

Bank of Tokyo-Mitsubishi Stratejisti Lee Hardman "Yunanistan'a ilişkin gelişmeler kötü yönde olmaya devam ediyor. Bu da temerrüt riskini artırıyor. Bu olumsuz haberler euro üzerinde baskı kuruyor" diye konuştu.

Euro dolar karşısında yatay seyrederek, New York saati ile 12:30'da 1.0763 oldu. Euro yen karşısında yüzde 0.6 yükselerek 128.58 oldu.

Söz konusu önlem henüz Yönetim Kurulu’nda resmi olarak tartışılmadı. Ancak Yunanistan liderlerinin Euro Bölgesi maliye bakanlarını ekonomilerini reform edebilecekleri yönünde hızlıca ikna etmede başarısız olmaları halinde değerlendirilebilir.

(20:44'te güncellendi)