Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:13'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, Mylan'ın satın alma teklifinin ardından ralli yapması ve yatırımcıların şirket karlarını değerlendirmesi ile dalgalı seyrediyor. Gelişen piyasa hisseleri yeniden yükselirken, altın değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 13:22'de yüzde 0.1 yükseldi. Nasdaq Bileşik Endeksi ise 5.000 puanı aştı. Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.6 yükselirken, gelişen piyasa hisseleri 3 günün ilk artışını kaydetti. Altın güvenli liman talebi eşliğinde değer kazandı. 10 yıllık Yunanistan tahvilleri düşüşü 7. güne taşıdı.

Küresel hisse senetleri bu ay, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımları, Çin Merkez Bankası'nın gevşek para politikası ve Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gideceği beklentilerinin zayıflamasının etkisi ile ralli yaptı ve bu hisselerin toplam değeri ilk kez 70 trilyon dolar seviyesini aştı. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, ülkedeki nakit darlığının yoğunlaşması ile birlikte, yerel yönetimlere fonlarını merkez bankasına aktarmaları talimatını verdi.Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, Avrupa Merkez Bankası uzmanları, Yunanistan Merkez Bankası'ndan borçlanan bankaların gösterdikleri teminatlar üzerindeki kesintilerin artırılmasına ilişkin bir taslak hazırladı.

Lucerne, İsviçre'de Luzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, "Piyasalarda hava oldukça iyi," dedi ve "Boğa piyasasındayız. Zayıf euro daima Avrupa hisselerine destek sağlıyor ve SAP gibi bazı önemli şirketler iyi kar açıklıyor. Bu da yardımcı oluyor" yorumunda bulundu.

Sydney'de Platypus Asset Management Ltd. fon yöneticisi Don Williams, "Değerlemeler açık bir şekilde önemli ölçüde yükseldi, ancak henüz balon bölgesinde değiller" dedi ve "Biraz daha fazla volatilite bekliyoruz," şeklinde görüş bildirdi.

Bangkok'ta SCB Securities Co. yatırım stratejisti Isara Ordeedolchest, "Çin hisse senetlerindeki kazançlar, gelişen piyasa hisse senetlerine olan güveni güçlendirdi," dedi ve "Halen, bu hisseler çok volatil olacak, zira ralli, çok hızlı ve spekülatifti. Yunanistan'ın borç sorunu muhtemelen piyasa için yegane kötü faktör olacak. Bu muhtemelen büyük bir risk olmayacak" yorumunda bulundu.

(21:13'te güncellendi)