Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, ABD hisselerindeki toparlanmayı takiben ve yendeki gerilemenin Japon ihracatçılarını desteklemesi ile yükseliş gösteriyor. Yen 7 günden bu yana ilk kez düşüş kaydetti. Materyal ve sağlık hizmetleri hisseleri kazançlara öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeks yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 09:01’de 152.57 puana geldi. Endeks Pazartesi günü yüzde 0.9 gerileyerek bir ayın en büyük düşüşünü gösterdi. Endeksteki gerilemede, Çin’in spekülatif işlemlere sınırlama getirmesinin merkez bankasının zorunlu karşılıklarda 2008’den bu yana en büyük indirimi gerçekleştirmesine ağır basması etkili oldu.

New York'ta bulunan Russell Investments baş piyasa stratejisti Stephen Wood, “Çin otoriteleri, kısa vadede akışı yumuşatmaya çalışıyor. Japonya bir süredir izlediğimiz bir yer” DEDİ.

Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Avustralya’da S&P/ASX 200 Endeksi ve Yeni Zelanda’da NZX 50 Endeski yüzde 0.2 yükseldi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.9 yükselerek 3 haftanın en büyük düşüşünden toparlandı. IBM Corp. teknoloji hisselerindeki ralliye öncülük etti.