Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, finans şirketlerinin ralli yapması ve China Mobile Ltd.’nin kar açıklamasının ardından yükselmesi ile 3 ayın en büyük düşüşünden toparlanıyor.

China Merchants Bank Co. ve Bank of China Ltd. yüzde 3’den fazla prim yaptı. China Mobile, abone sayısının artmasının ardından yüzde 6.9 değerlendi. China CNR Corp. ve CSR Corp., Citigroup Inc.’in hisseler satış tavsiyesi vermesinin ardından Şanghay’da yüzde 10 geriledi. Kweichow Moutai Co. ve Gree Electric Appliances Inc. tüketici şirketlerindeki yükselişlere öncülük etti.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi, Pazartesi günü yüzde 2.9 gerilemesinin ardından yüzde 1.9 yükselerek yerel saat ile 13:15’te 14,372.24 puana geldi. Endeksteki gerilemede, Çin’in spekülatif işlemlere sınırlama getirmesinin merkez bankasının zorunlu karşılıklarda 2008’den bu yana en büyük indirimi gerçekleştirmesine ağır basması etkili oldu. Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.7 yükselerek 4,247 puana geldi.

Hong Kong’daki Partners Capital International yöneticisi Ronald Wan, “H hisseleri hala düşük değerli. Bankalar ve sigortacılık şirketleri Hong Kong’da güçlü. Yatırımcılar, hisse senetlerinin Çin hisselerindeki değerlemeleri yakalamasını bekliyor” dedi.