Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen dolar karşısında, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda’nın para politikasında yakın zamanda bir genişleme olacağı spekülasyonlarını sonlandırmasının ardından 4 günden bu yana ilk kez güçlendi. Kuroda, piyasaları şaşırtmak ile sonuç alma niyetinin olmadığını dile getirdi.

Yen önemli para birimlerinin çoğu karşısında yükseliş gösterdi. Yeni Zelanda doları, merkez bankası yetkililerinin traderlara para politikası üzerindeki iddialarını yeniden değerlendirmeleri yönünde teşvikte bulunması ile geriledi.

Tokyo’daki Credit Agricole SA Döviz direktörü Yuji Saito, “BOJ’un 30 Nisan toplantısında ek genişlemeye gideceği iddiaları geri çekilebilir. Bu da yeni yükseltiyor” dedi.

Yen dolar karşısında, 14 Nisan’dan bu yana ilk kez 120 yenin üzerine zayıflamasının ardından Londra saati ile 07:18’da 119.86 yene yükseldi. Yen euro karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 128.35 yenden işlem gördü.

Kuroda, Perşembe günü parlamentoya yaptığı konuşmada, yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmanın Nisan 2016’da başlayan mali yıla ertelenebileceğini söyledi. Kuroda, BOJ bürokratlarının merkez bankasının tahvil alım programından çıkış ile ilgili teknik detaylar üzerinde çalıştıklarını belirtti.