Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:40'ta güncellendi)

Euro Bölgesi maliye bakanları sözcüsü Jeroen Dijsselbloem’in Yunanistan ile aralarında büyük görüş ayrılıkları olduğunu açıklaması üzerine euro, dolar karşısındaki kazancını azaltıyor.

Dijsselbloem, Riga’da gerçekleşen Eurogroup toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında “Detaylı bir anlaşma sağlanmadan Yunanistan’ın daha fazla kredi almasının mümkün olmayacağını” ifade etti. Yunanistan’ın yerel idarelerden sağladığı 450 milyon euroyu (487 milyo dolar) hazırda tuttuğunun açıklanmasının ardından kurda artış yaşanmıştı.

Londra’daki Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. döviz kuru stratejisti Lee Hardman, “Yunanistan ile kreditörler arasında bozulan ilişkiler oldukça güvensiz bir görünümde. Görüşmeler en fazla bir birkaç hafta daha sürebilir. Bu tabloda günlük dalgalanmalar kaçınılmaz oluyor” dedi.

Euro dolar karşısında, yüzde 0.7 kadar değerlenmesinin ardından yatay seyretti ve New York saati ile 07:19’de 1.0825 dolara geldi.  Euro yen karşısında 129.44 yen seviyesinden işlem görüyor.

(14:40'ta güncellendi)