Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ABD’den gelen zayıf verilerin yeni dolar karşısında yukarı itmesi ile 4 günden bu yana ilk kez geriliyor. Topix endeksi Şubat ayından bu yana en büyük haftalık kazancı azaltıyor.

Gelirlerinin yüzde 90’ını yurtdışından elde eden TDK Corp. yüzde 1.6 geriledi. Hava yolu şirketleri, Japan Airlines Co.’nun yüzde 3.1 gerilemesinin ardından Topix endeksinde düşüşlere öncülük etti. Petrol 4 ayın en yüksek seviyesini gördü. Dijital reklam ajansı CyberAgent Inc., net gelir ve satışlarının beklentilerin altında kalması ile  yüzde 4.3 değer kaybetti.

Topix endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek Tokyo saati ile 12:39’da 1,622.02 puan oldu ve yüzde 2.1’lik haftalık yükseliş kaydetmeye hazırlanıyor. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.5 düşerek 20,82.63 puana geldi ve haftalık kazancı yüzde 2.2’ye indirdi. Yen dolar karşısında Perşembe günü yüzde 0.3 güçlenmesinin ardından 119.61 yenden işlem gördü. ABD’de artan işsizlik maaşı başvuruları ve zayıf konut verisi ABD’nin ekonomik görünümü ile ilgili şüphe yarattı. İmalat sanayi verileri küresel çapta beklentilerden zayıf geldi.