Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, Çin’in ekonomisinin yavaşlayarak metal talebinin azalacağına yönelik kaygılar arasında haftalık kayıp ile 7 haftanın en büyük kaybına doğru ilerliyor.

Metalin fiyatı bu hafta yüzde 1.8 düşerken, 6 Mart’tan bu yana en büyük düşüşü kaydetti. HSBC Holdings Plc ile Markit Economics’in ortaklaşa derlediği Çin Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) Nisan ayında 49.2 seviyesine geriledi ve bu değerin 50’nin altında kaldığı 2. ay oldu.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Paul Deane, “Çin’de Nisan ayı imalatı PMI verisi 12 ayın en düşük seviyesine geriledi. Geçtiğimiz süreçte uygulanan parasal gevşeme politikası henüz tam etkisini göstermemiş olsa da, yıllık büyümeye dair endişeleri ve faiz oranlarında indirim beklentisini arttırıyor” şeklinde konuştu.

Londra Metal Borsası’nda (LME) 3 ay vadeli bakır kontratı Hong Kong saati ile 14:02’de yüzde 0.2 artış ile ton başına 5,953 dolar (pound başına 2.70 dolar) oldu. New York Comex’te Temmuz vadeli kontrat yatay seyrederek pound başına 2.701 dolar oldu. Şanghay’da Haziran vadeli kontrat yüzde 0.6 arttı ve ton başına 43,230 yuan (6,976 dolar) oldu.

LME’de alüminyum, kurşun ve nikel yükselirken, çinko ve kalay düştü.