Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, Postbank tüketici birimindeki hisselerinin çoğunu elden çıkararak azınlık hissesine sahip olacağını ve hedeflerin altında kalan karı artırmak için tahvil birimini küçülteceğini açıkladı.

Bankadan dün yapılan açıklamada, faaliyette bulunulan ülkelerin sayısının azalacağı ve varlık, servet yönetimi ve bankacılık işlemleri için harcamaların artacağı ifade edildi. Konuya yakın bir kaynağa göre bankanın kaldıraç oranı hesaplanırken göz önünde bulundurulan 150 milyar euroluk varlık yatırım bankasında kesintiye uğrayacak.

CEO'lar Anshu Jain ve Juergen Fitschen, Libor usulsüzlüğü cezası için rekor bir ödeme yapılmasından bir gün sonra, 3 yıl önce göreve gelmelerinin ardından gerçekleştirilen en büyük yeniden yapılandırma hamlesini hayata geçiriyorlar. Aynı zamanda hukuki giderler ve sermaye tamponlarının hisse senetlerini yeni CEO'ların döneminde bankanın küresel rakipleri karşısında en kötü performansa taşımasının ardından, yatırımcıların güvenini de yeniden kazanmak gerekiyor.

Londra merkezli Keefe Bruyette & Woods Analisti Alevizos Alevizakos yeniden yapılandırmayı ''Plan karlılık sorununu çözmüyor ve fonlama konusunda yeni sorunları beraberinde getirecek. Ancak şirket doğru yolda. Bankacılık işlemleri ve varlık ile servet yönetimi birimlerine ciddi önem vermelerini olumlu buluyorum'' diye yorumladı.