Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisselerinin rekor seviyelere ulaşması ve Çin hükümetinin ekonomik büyümeyi teşvik edeceği yönündeki beklentilerin ardından bölgesel gösterge endeksinin 7 yılın en yüksek seviyesini geliştirmesi ile Asya hisseleri yükseldi.

Çin’in en büyük enerji şirketleri olan PetroChina Co. ile China Petroleum & Chemical Corp.’u birleştireceğine yönelik söylentilerin ardından şirket hisseleri Hong Kong’ta en az yüzde 6.7 yükseldi. HSBC Holdings Plc Hong Kong’ta yüzde 3.6 yükseldi. Fortescue Metals Group Ltd. Cuma günü demir cevherinde oluşan boğa piyasası ile yüzde 16 yükseldi ve Eylül 2012’den bu yana en yüksek artışı kaydetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve Hong Kong saati ile 16:10’da 156.37 puana geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi ve Standard & Poor’s 500 Endeksleri Google Inc., Microsoft Corp. ve Amazon.com Inc. açıkladığı ilk çeyrek sonuçları doğrultusunda tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanışlar yaptı.

Melbourne’deki Pengana Capital Ltd. portföy müdürü Tim Schroeders, “Piyasalar, haberlerin ters yönde etki göstermesine değin yükselişini sürdürecektir. Şimdiye dek gelen haberler olumlu yönde. Yunanistan’daki gelişmeler etkisini gösterebilir” diye konuştu.