Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Halkbank, yılın ilk çeyreğini 584 milyon TL net kar ile kapattı.

Halkbank açıklamasına göre, toplam aktifleri 161,2 milyar TL'ye, toplam kredileri 143 milyar TL'ye ulaşan Halkbank, yılın ilk çeyreğinde 584 milyon TL net kar elde etti.

Bankanın nakdi kredileri 108,4 milyar TL, toplam mevduatı ise 106,8 milyar TL oldu. Bankanın özkaynaklarındaki artış ise yüzde 3,1 oldu.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde küresel ekonomilerde devam eden durgunluğun 2015 yılının ilk çeyreğinde de etkisini sürdürdüğünü belirtti.

ABD ekonomisinin toparlanmaya başlasa da, diğer ekonomiler için hala durgunluk riskinin olduğunu ifade eden Taşkesenlioğlu, bu durumun Türkiye ekonomisi için de geçerli olduğunu aktardı.

Taşkesenlioğlu, küresel durgunluğun yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi üzerinde de etkili olduğunu ancak ilerideki dönemde Avrupa'daki parasal genişlemenin fon akımlarını destekleyeceğini ve zayıf avronun da desteğiyle toparlanma eğiliminde olan Avrupa ekonomisinin Türkiye'nin büyümesini olumlu etkileyebileceğini dile getirdi.

Bankacılık sektörünün de katkıda bulunacağı bu tablonun aynı zamanda sektörün büyümesi için de olumlu sonuçlar doğuracağı öngörüsünde bulunan Taşkesenlioğlu, tüm bu gelişmeler ışığında bankacılık sektörünün karlılık oranlarını koruyacağına inandıklarını vurguladı.

Taşkesenlioğlu, kendilerinin de Halkbank olarak hem paydaşlara hem de ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunacağını kaydetti.

Yıl sonu için aktif büyüklükte yüzde 13-15, mevduatta yüzde 13-15, nakdi kredilerde ise yüzde 16-18 arasında büyüme hedeflediklerini belirten Taşkesenlioğlu, mart sonu itibarıyla elde ettikleri sonuçların kendilerini adım adım bu hedeflere taşıdığını görmekten mutluluk duyduklarını anlattı.