Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:45'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, Apple Inc.'nin bekşenenden daha iyi tahmin sonuçlarının, bugün başlayacak ve iki gün sürecek Fed toplantısı öncesi, hisse senetlerini yeniden rekor seviyeye itmaye yaetmemesi ile birlikte, dalgalı seyretti. Sağlık-bakım sektörü hisseleri, Avrupa hisse seneetlerindeki düşüşlere öncülük ederken, dolar zayıfladı ve ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 09:30'da, yüzde 0.1'den az yükseldi. Apple yüzde 1.1 yükselirken, hayalkırıklığı yaratan finansallar Whirlpool Corp. ve Coach Inc.'de güçlü düşüşlere neden oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.3 düştü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 geriledi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan düşüşle yüzde 1.94'e geriledi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, Fed'in yarınki açıklamasında borçlanma maliyetlerni sıfır seviyesi yakınında tutmaya devam ettiğini duyurması bekleniyor. S&P 500 Endeksi Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapanmasının ardından, dün biyoteknoloji hisselerine gelen satışların etkisi ile geriledi. Apple, karında sıçrama olduğunu açıklaması ve sermaye-getiri programını 70 milyar dolar artırıacağını kaydetmesinin ardından değer kazandı.

Saxo Bank A/S hisse senedi strateji müdürü Peter Garnry, "ABD hisse senetlerinin, dolar zayıflamazsa ve petrol fiyatları sıçramazsa, bu seviyelerden gerçekten bir ralli yaptığını görmek zor," dedi ve "Bu olumsuz faktörler piyasayı tutacak. Kar tahminleri hali hazırda düşürüldü, ancak bu bazı şirketler için yeterli değil" şeklinde görüş bildirdi.

Pfizer Inc., Ford Motor Co. ve Kraft Foods Group Inc., bugün karını açıklayacak 40 S&P 500 şirketi arasında yer alıyor. Bu kar sezonunda karını açıklayan endeks şirketlerinin yaklaşık dörtte üçü beklenenden daha iyi kar açıklarken, yarısı beklenenden daha iyi satış rakamları açıkladı.

(16:45'te güncellendi)