Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya tahvillerinde satışa gitme taraftarı olarak bilinen tahvil kralı Bill Gross, Fed’in Haziran’da faiz artırımı gerçekleştirmesi olasılığının olmadığına işaret ediyor.

Dünyanın en büyük para yöneticisi Black Rock Inc., Eylül ayında faiz artırımı gerçekleştirmesinin daha büyük bir ihtimal olduğunu belirtiyor.

Fed Başkanı Janet Yellen ve meslektaşları, Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, ABD ekonomisinin kış aylarında yavaşladığını ancak büyümenin “ılımlı bir hıza” ivmeleneceğini belirttiler. Politika yapıcılar, 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede bulunan gösterge faiz oranını ekonomiyi desteklemek amacıyla sabit tuttular. ABD ekonomisi son resesyonun ardından 6 yıldır hızlanma mücadelesi veriyor.

Pacific Investment Management Co. eski tahvil yöneticisi Gross Çarşamba günü Bloomberg Televizyonu’na verdiği röportajda, “Haziran artırımı olasılığı ortadan kalktı. Fed yetkilileri kendi ayakları üzerinde durabileceklerini göstermek istiyorlar. Bu Eylül veya Aralık ayında 25 baz puanlık bir artırım anlamına gelebilir” dedi. Gross şu an Janus Capital Group Inc.’te görev yapıyor.

ABD Hazine tahvilleri düşüşü 3. güne taşıdı. 10 yıllık ABD gösterge tahvil faizi 1 baz puan düşerek Tokyo saati ile 10:51’de yüzde 2.03’e geldi. Şubat 2025 faizli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 1/8 ve 1,000 nominal değerde 1.25 dolar sent yükselerek 99 3/4 oldu.

New York’taki BlackRock baş yatırım yetkilisi Rick Rieder, “Fed’in Eylğl ayında faiz artırımına gitmesi daha muhtemel” diye konuştu.