Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Teknoloji ve enerji firmalarının değer kaybetmesi üzerine Standard & Poor’s 500 Endeksinin aylık yükselişinden gerilemesi ile ABD hisseleri düştü.

Yelp Inc. satışlarının tahminlerin altında kalması ile yüzde 19 kaybetti. Bilişim firmaları Oracle Inc., Salesforce.com Inc. and Autodesk Inc. en az yüzde 1.4 geriledi. Apple Inc. yüzde 1.3 düştü. Enerji hisseleri bir yıldan uzun bir süredir en yüksek kazançtan geriliyor.

S&P 500 yüzde 0.7 düşerek New York saati ile 10:00’da 2,093.06 puana geldi. Dow Jones Endeksi 104.99 veya yüzde 0.6 azaldı ve 17,930.54 puan oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.8 azaldı.

Philadelphia’daki Glenmede yatırım stratejisi müdürü Jason Pride, “Büyük resim hem yerel hem de küresel düzeyde, hala uzun dönemli ekonomik genişlemenin ortalarında olduğumuzu ifade ediyor” diye konuştu.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, kişisel harcamalar Şubat'taki artışın ardından Mart'ta yüzde 0.4 arttı; gelirler ise temettü dağıtımlarına paralel seyrederek pek değişmedi. Bir başka rapor ise ABD’de işsizlik maaşı başvurularının son 15 yılın en düşük seviyesine indi.