Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Çin’in Nisan ayı imalat sanayi göstergesi, hükümetin altyapı yatırımlarını teşvik etmesi ve para politikasını gevşetmesinin ardından büyümenin istikrarlaşmaya başladığına işaret ediyor.

Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu’nun Pekin’de yaptığı açıklamaya göre Nisan ayında imalat sanayi için olan resmi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), 50.1 seviyesinde gerçekleşti. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı imalat PMI’ının 50 seviyesinde açıklanacağını öngörüyordu. 50’nin üzerinde sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Politika yapıcılar, ekonomik yavaşlamanın derinleşmesini engellemek için geçtiğimiz 6 ayda iki kez faiz oranları ve bankalar için zorunlu karşılık oranlarını düşürme kararı aldılar. Çin Komünist Partisi liderleri Perşembe günü yaptıkları toplantıda ekonomi üzerindeki aşağı yönlü baskıyla mücadele etmek için hedefli önlemleri hızlandırma kararı aldılar.

Pekin’de bulunan China Minzu Securities Co. Ekonomistlerinden Zhu Qibing, “Bu gerçekten de bir istikrar sinyali. Elektrik tüketimi ve sanayi ürünleri fiyatları Nisan ayının ikinci yarısında ivmelenme gösterdi” dedi.