Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Guvernörü Haruhiko Kuroda, ilk kez yüzde 2’lik enflasyon hedefine iki yıllık zaman çerçevesinde ulaşılamayacağını söyledi. Ancak bu durum Kuroda’yı teşviki artırmaya yöneltmedi.

Söz konusu kombinasyon, kurumun tepkisel ve etkisiz olarak algılanması riskini yükseltti. Kuroda, Perşembe günü bankanın yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında savunmaya geçerek, şu an için genişlemeye gitme ihtiyacı olmadığını belirtti ve BOJ’a olan güvenin düşmesini gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Tokyo’daki Meiji Yasuda Life Insurance Co. ekonomistlerinden Yuichi Kodama, “Aşırı uzun bir süre bekle-gör tavrını sürdürmesi halinde BOJ’un proaktif olmaktan ziyade tepkisel bir hale gelmesine yönelik bir tehlike mevcut” dedi.

Kuroda  Tokyo’daki basın toplantısında, “Enflasyon hedefine ulaşma görünümünün 2015 mali yılından 2016 mali yılının ilk yarısı civarına ertelendiği doğru. Ancak fiyat trendi sürekli olarak iyileşme kaydediyor ve bunun sürmesini bekliyoruz. Bu dikkate alınarak şu aşamada ek teşvike gitmemiz gerektiğini düşünmüyorum” dedi.