Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

İngiltere tahvilleri, yabancı yatırımcının Mart ayında tahvil varlıklarını rekor seviyede yükseltmelerinin ardından destek buldu.

İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) Cuma günü açıkladığı verilere göre yabancılar, Mart ayında 28.2 milyar pound (43.2 milyar dolar) değerinde İngiltere tahvili alımı yaptılar. 2015 yılının ilk iki ayında ise tahvil varlıklarında 13.3 milyar pounddan fazla miktarda bir düşüş gerçekleşmişti. Bu da 1983’ten bu yana bir yıla yapılan enkötü başlangıca işaret ediyordu. 10 yıl vadeli İngiltere tahvil faizi, bir önceki ay 26 baz puan yükselmesinin ardından Mart ayında 22 baz puan geriledi.

Söz konusu veri 7 Mayıs’taki genel seçimler öncesinde yatırımcıların görüşleri ile ilgili ipuçları sunuyor. Anketler ne Muhafazakar ne de İşçi Partisi’nin çoğunluk sağlayamayacağına işaret ediyor. Bu durum farklı politik gündemlere sahip küçük partilerin desteğine ihtiyaç duyabilecekleri sinyali veriyor.

RIA Capital Markets Ltd. sabit gelir stratejiti Nick Stamenkovic, “Veri, yabancı yatırımcının gelecek haftaki genel seçimlerin etkileri ile ilgili fazla endişeli olmadığına işaret ediyor” dedi.