Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 4 Mayıs Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt Valiliği'ni ziyaret edecek, Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak ve halka hitap edecek.

- Erdoğan, TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdu açılış törenine katıldıktan sonra, 3. Komando Tugay Komutanlığı'nı ziyaret edecek.

(Siirt/12.15/13.00/14.30/15.00)

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karayolları Parkı'nda toplu açılış törenine katılacak ve halka hitap edecek, Mardin Valiliği ile 70. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek.

(Mardin/16.00/17.30/18.15)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Kamu Denetçiliği Kurumunun Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi" projesinin açılış toplantısına katılacak.

(TBMM/10.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince PTT Meydanı ve Belediye Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

(Ardahan/10.00/Iğdır/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Japonya Kara Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanı Akihiro Ohta ile Hilton Hotel'de biraraya gelecek ve basın mensuplarının sorularını cevaplayacak.

(Ankara/10.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Eyüp'te seçim irtibat bürosu açılışına katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak. Bozkır, İmam Hatipli Okul Aile Birlikleri ile toplantı yapacak, Gostivarlılar Derneği ve Kastamonulular Derneği'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/15.00-19.30)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Bilim Merkezinde incelemelerde bulunacak, Teknopark Hizmet Binası ile Melikgazi Belediyesince yaptırılan 112 Acil ve Sağlık Merkezi'nin açılışına iştirak edecek.

- Esnaf ziyareti gerçekleştirecek Işık, ayrıca Kayseri OSB Genel Kurulu'na katılacak.

(Kayseri/10.00-17.30)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 29. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası açılış programına katılacak.

(Ankara/10.00)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Steam Enerji Arenası Değişen Dinamikler" konulu oturuma iştirak edecek.

- Yıldız, Kayseri OSB Genel Kurulu'nda bulunacak.

(İstanbul/09.00/Kayseri/17.30)

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yalova Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasının açılışına katılacak, Çınarcık Devlet Hastanesi'ni ve esnafı ziyaret edecek.

Bursa'da çeşitli dernek ziyaretlerinde bulunacak Müezzinoğlu, seçim bürosunun açılışını gerçekleştirecek.

(Yalova/11.00-14.00/Bursa/16.00-20.30)

7- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Kuva-i Milliye Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak.

(Balıkesir/12.00)

8- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisince Cumartesi Pazarı alanında düzenlenecek mitinge iştirak edecek.

(Çorum/16.00)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde sohbet toplantısına katılacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(İstanbul/12.15)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Keçiören ilçesinde seçim çalışması yapacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- "Suriye görüşmeleri", Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde, Suriye'deki rejim ve muhalefetin temsilcileriyle ayrı ayrı gerçekleştirilecek toplantılarla, elçiler ve uzmanlar seviyesinde başlayacak.

(Cenevre/İsviçre)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırıları ile Aden kentine gerçekleştirilen kara harekatına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, Nisan ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL


1- Eski Japonya Savunma Bakanı ve Suriyeli Mültecileri Destekleme Konseyi Başkanı Milletvekili Yuriko Koike, Yayladağı'nda Suriyelilerin eğitim gördüğü Sakura Eğitim Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Hatay/12.30)


AA