Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:45'te güncellendi)

Euronun 2010’dan bu yana gösterdiği en büyük ralli olan Nisan ayındaki yükseliş neredeyse hatıralara karıştı. Euro dolar karşısında Cuma günkü düşüşünü genişletiyor.

Euro 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. Pazartesi günü açıklanan veri Euro Bölgesi’nde imalat sanayinin yavaşladığına işaret etti. Öte yandan ekonomistlere göre bu hafta içinde açıklanacak ABD verisi ülkede toparlanmanın hız kazandığını gösterecek.

Londra’daki G Plus Economics Ltd. şef ekonomisti Lena Komileva, “Ekonomik toparlanma hala pek iç açıcı değil. Nisan kırılması itibarıyla, Euro Bölgesi’nin PMI verisi döngüsel gelişmenin ve yapısal zayıflığın bir karışımı olarak görünmeye devam ediyor” dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek New York saati ile 08:51’de 1.1165 dolardan alıcı buldu. Euro dolar karşısında Nisan ayında yüzde 4.6 ile geçtiğimiz yıl ortasından bu yana ilk yükselişi kaydetmişti. Yen karşısında yüzde 0.3 azaldı ve 134.15 yen oldu.

Euro, Markit Economics Ltd.’nin imalat sanayine yönelik hazırladığı Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin Mart ayındaki 52.2 seviyesinden Nisan ayında 52 seviyesine gerilemesinin ardından kayıplara tutundu.

(16:45'te güncellendi)