Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, emlak ve güç üreticisi şirketlerin öncülüğünde gayrimenkul sektörünün istikrarlaşma sinyalleri vermesi ile 1 haftanın en büyük yükselişini kaydetti. Hisse senetlerindeki yükselişte, imalat sanayi göstergesinin zayıflamasının ardından ayrıca hükümetin parasal teşviki artıracağı spekülasyonları etkili oldu.

Gemdale Corp. yüzde 2.8 yükseldi. Şanghay emlak endeksi, Soufun Holdings Ltd. verisinin Pekin ve Şanghay’da konut fiyatlarının gerilediğini göstermesi ile rekor yüksek seviyeye yöneldi. Huaneng Power International, Qinhuangdao kömür fiyatlarının 9 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ile yüzde 94 değer kazandı. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics’in hazırladığı nihai Satın Alman Yöneticileri Endeksi (PMI) 48,9 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin meydanı 49.4 seviyesinde idi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.9 yükselerek yerel saat il e11:30’da 4,479.20 puan oldu. Endeks Nisan ayında yüzde 19 yükselerek üst üst 9. ayda da artış kaydetmiş oldu. Endeksteki yükselişte hükümetin borçlanma maliyetlerini düşüreceği spekülasyonları etkili oldu. Çin, Kasım ayından bu yana iki kez faiz ve zorunlu karşılık oranlarını indirme kararı aldı.

Şanghay’daki Dragon Life Insurance Co. para yöneticilerinden Wu Kan, “Piyasa ekonominin durumu dikkat alındığında faizlerde veya zorunlu karşılıklarda yakın zamanda indirime gidilmesini bekliyor” dedi.