Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:19'da güncellendi)

ABD hisseleri, şirket karları ve verilerin ardından rekor seviyelere doğru yükseldi. ABD Hazine tahvilleri ise Avrupa tahvillerindeki düşüşün talebi azaltması sonrası geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, New York saati ile 14:04'te yüzde 0.4 yükselerek rekor seviyeye 2 puan kadar yaklaştı. Stoxx Europe 600 Endeksi, Euro Bölgesi imalatının tahminlerden fazla artması sonrası yılın en büyük haftalık kaybından toparlandı. Euro 16 önemli para biriminin biri hariç tümü karşısında değer kaybetti. 10 yıllık Almanya tahvil faizi yükselirken, aynı vadeli ABD tahvilleri 7 haftanın yükseğine çıktı. Brezilya reali yüzde 2 geriledi. Vadeli altın kontratları yüzde 1.1 yükseldi.

Euro Bölgesi'nde imalatçılar fiyatları Nisan ayında artırdı ve böylelikle son sekiz ay içinde ilk kez artırıma gitmiş oldu. ABD'de fabrika siparişleri Mart'ta beklenenden fazla arttı. S&P 500 hisseleri Cuma günü, bir aydan uzun süredir en büyük ralliyi yapmıştı.

Zürih'te Bank J Safra Sarasin stratejisti Alessandro Bee, "Geçen haftaki düzeltme yatırımcıların çoğuna iyi bir giriş noktası sağladı," dedi ve "Likidite halen piyasalara akmaya devam ediyor ve Avrupa ekonomisi hızlanıyor. Bir sonraki adım, ABD ekonomisinin yavaşlayıp yavaşlamadığını ya da ikinci çeyrekte çok ihtiyaç duyulan toparlanmanın olup olmayacağını görmek" yorumunda bulundu.

(21:19'da güncellendi)