Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder Warren Buffett, ABD’deki gelir eşitsizliği seviyesinin “olağandışı” olduğunu ancak asgari ücretleri artırmanın en iyi çözüm olmadığını söyledi.

Berkshire Hathaway Inc. CEO’su Buffett Cumartesi günü Nebraska’da şirketin yıllık hissedar toplantısında yaptığı konuşmada, “Asgari ücretin artırılmasına karşı bir tutumum yok ancak büyük ölçekli bozulmalar yaratmadan yeterli şekilde yapılabileceğini düşünmüyorum. Bu bozulmalar çok sayıda işe mal olabilir” dedi.

Berkshire’ın başkan yardımcısı Charles Munger, federal minimum ücretin artırılmasının fakire zarar vereceğini belirtti. Asgari ücret Temmuz 2009’dan bu yana saatlik 7.25 dolar seviyesinde.

ABD’de bazı büyük şirketler, son dönemde en düşük ücretli çalışanlar için ücretleri artırmayı planladıklarını duyurdular.

Wal-Mart Stores Inc. Şubat ayında açıkladığı plan ile çalışanları için Nisan ayından itibaren saat başına en az 9 dolar ve gelecek Şubat’ta 10 dolar ödemeyi planladığını duyurdu. Arkansas merkezli şirket, söz konusu ücret artışının bu mali yılın ilk yarısında 500,000 çalışanı etkileyeceği ve yaklaşık 1 milyar dolara mal olacağını belirtti.

Berkshire 31 Aralık itibarıyla 67.7 milyon dolarlık Wal-Mart hissesine sahip. Wal-Mart’ın Cuma günkü kapanışa göre piyasa değeri 5.3 milyar dolar seviyesinde.