Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır Aralık 2011’den bu yana en büyük haftalık artışının ardından, en büyük tüketici olan Çin’in imalat verisindeki yavaşlamanın beklenenden daha yüksek çıkması ile geriledi.

Metalin fiyatı New York’ta yüzde 1.3 kadar düşerken, 7 günlük rallisini sonlandırdı. HSBC Holdings Plc. ve Markit Economics tarafından açıklanan Çin’in Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) verisi 49.4 medyan tahmininin altında kalarak 48.9 çıktı ve daralmaya işaret etti.

Hong Kong’taki Argonaut Securities Ltd. madenler analisti Helen Lau, “Çin’in yavaşlayan büyümesi diğer yerlerde de etkisini gösterecektir. Yeniden yapılanma sürüyor, toparlanma hemen olmayacaktır. Önümüzdeki süreçte daha fazla teşvik gerekiyor” dedi.

Temmuz vadeli bakır kontratı New York’ta Comex piyasasında yüzde 0.5 düşerek New York saati ile 05:18’de pound başına 2.9145 dolardan işlem gördü.

Şanghay’da Temmuz vadeli bakır kontratı yaklaşık yüzde 3.3 artış ile ton başına 45,710 yuan (7,363 dolar) oldu. Endeks 1 Mayıs Cuma günü tatil nedeniyle kapalı idi.

Londra Metal Borsası (LME) Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı.