Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Adalet Bakanlığı, 2012 yılında Fed’in gizli bilgilerinin sızması ile ilgili açılan soruşturmaya katılarak incelemelerin hızlanmasını sağladı. Fed Başkanı Yellen, Pazartesi günü Temsilci Jeb Hensarling’e soruşturmaya ABD Adalet Bakanlığının dahil olduğuna ilişkin bir mektup yollayarak bilgilendirme yaptı.

Fed Başkanı Yellen Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin sorularını yanıtladı. Amerikan Merkez Bankası Başkanı Yellen 2012'deki para politikası konusunda Fed'den bilgi sızmasına ilişkin soruşturmaya Adalet Bakanlığının da katıldığını söyledi.

Yellen, Fed tutanakları açıklanmadan bir gün önce Medley Global ile buluşan Fed yetkililerinin isimlerini de verebileceğini bildirdi. Yellen, Medley Global Advisors'a gizli bilgiler verilmediğini de savundu.

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Yellen soruştmaya ilişkin tam olarak işbirliği yaptıklarını iletirken soruşturmanın sonucu da ilgiyle beklediğini dile getirdi.

Fed Başkanı Janet Yellen, bankanın 2012’deki gizli politika müzakerelerinin sızdırılması ile ilgili soruşturmaya ilişkin daha fazla bilgi sağlanması adına Kongre'deki Cumhuriyetçilerden baskı görüyor.

Yellen, Medley ile iletişime geçen yetkililer arasında olduğunu söyledi. Yellen, Haziran 2012’de şirketten bir analistle yaptığı toplantının sızıntının gerçekleştiği Federal Açık Piyasa Komitesi Eylül ayı toplantısından 3 ay önce olduğunu belirtti. Yellen, “Herhangi bir giz bilgi vermedim” dedi.

ABD Adalet Bakanlığı, iki yıl önce Fed içinde başlatılan soruşturmayı bir adım öteye taşıyor. Bakanlık, Fed’in ulaşamadığı kaynaklara ulaşabilir. Bunlar arasında FBI ajanları ve konuyu daha derin inceleyebilecek soruşturma kurulu bulunuyor.