Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yeni hisse satışlarının fonları varolan hisselerden uzaklaştıracağı endişesi ile yatırımcıların en iyi performans gösteren hisseleri satmalarının ardından 3 ayın en sert düşüşünü yaptı. Gösterge endeks gerileme gösterdi.

Telefon ve emlak hisseleri, China United Network Communications Ltd. ve Gemdale Corp.’un en az yüzde 5 gerilemesi ile birlikte kayıplara öncülük etti. Everyday Network Co. ve East Money Information Co., ChiNext endeksinde bulunan küçük ölçekli şirketlerde düşüşleri hızlandırdı. China Oilfield Services Ltd. ve Offshore Oil Engineering Co. sanayi reformu spekülasyonları ile yüzde 7’den fazla prim yaptı.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 2.3 gerileyerek yerel saat ile 13:08’de 4,378.06 puana indi ve 2 Şubat’tan bu yana en büyük düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Salı gününden itibaren 11 Mayıs’a kadar 25 şirket, ilk halka arzlarını gerçekleştirecek. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerinin meydanına göre halka arzlar 2.34 trilyon yuanlık (376 milyar dolar) bir miktarı dondurabilir.

CSI 300 Endeksi yüzde 2.5 geriledi. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 2.1 düştü. Hang Seng Endeksi yüzde 1.2 aşağı hareketlendi. ChiNext yüzde 2.3 gerileme gösterdi.