Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar, yatırımcıların Çin'de gerçekleştirilebilecek yeni halka arzların fonları hali hazırdaki hisse senetlerinden uzaklaştıracağı söylentilerini yaymaları sonrası, iki haftanın en düşük seviyesine yaklaşıyor. Endonezya rupisi ekonomik büyümenin tahminlerin altında kalması ile değer kaybetti.

Bank of China 3 haftanın en düşük seviyesine inerken, dördüncü günlük kaybına yaklaşıyor. Country Garden Holdings, Barclays'in notunu düşürmesinin ardından, 6 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Endonezya hisse senetleri kayıplarını azaltırken, rupi dolar karşısında yüzde 0.4 değer kaybetti. Malezya ringgiti ise düşüşünü beşinci güne taşıyarak, Mart'tan bu yana en uzun kayıp dönemini kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek, Hong Kong saati ile 13:57'de 1,042.26 puan oldu. Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl yüzde 35 yükseldi. Bu duruma yatırımcıların teşvik beklentisinin sebep olduğu belirtiliyor.

Templeton Emerging Markets Yöneticisi Çin hisse senetlerindeki yükselişin sınırlı olduğunu ve hükümetin kredili işlem hesaplarına karşı harekete geçmesi ve halka arzların parayı çekmesi sonucu yüzde 20'lik bir düzeltme gelebileceğini söyledi.