Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hariç Asya hisseleri, ABD hisselerindeki gerilemeyi takiben banka ve teknoloji hisselerinin değer kaybetmesi ile birlikte düşüşü 2. güne taşıyor. Bölgesel gösterge endeks iki haftanın en düşük seviyesini genişletiyor.

Avustralya’nın en büyük süpermarket zinciri Woolworths Ltd. satışlarının beklentilerin altında kalmasının ardından işten çıkarmaya gitme kararı aldı. Commonwealth Bank of Australia yüzde 4.3 değer kaybetti. HSBC Holdings Plc, ilk çeyrek gelirinin beklentilerin altında kalması ile Hong Kong’da yüzde 1 geriledi.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 gerileyerek Hong Kong saati ile 09:342te 509.12 puana geldi. Endeks, Çin hisselerindeki yükselişin aşırı olduğu endişesi ile Salı günü 21 Nisan’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Standard & Poor’s 500 Endeksi, ABD’nin ekonomik büyümesi ile endişelerin etkisi ile Salı günü yüzde 1.2 geriledi.

Smith & Thomas Asset Management LLC baş yatırım yetkilisi Wayne Wilbanks, “Piyasalar biraz yorgun. Yatırımcılar piyasadaki mevcut büyüme ile ilgili gerçeğin farkına varmaya başlıyor. Çin yavaşlıyor. Çin’de gördüğümüz şey parasal teşvikin hisse senedi piyasasında yarı balon oluşturması” dedi.