Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:20’de güncellendi)

ABD hisseleri 1 aydan daha uzun bir süredir gerçekleşen en sert düşüşün ardından dalgalı seyrediyor. Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesinde yavaşlayan büyümeye dair endişeler, petrol ve enerji hisselerinin kazancını geriletti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.6 kadar düşmesinin ardından yüzde 0.1 düştü ve New York saati ile 10:54’te 2,088.81 puana geldi. Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 veya 22.82 puan azaldı ve 17,905.38 puana geldi.

Cincinnati’deki Schaeffer’s Investment Research Inc. hisseler kıdemli analisti ”Bu noktada dip alımları görüyoruz, dalgalı fiyatlamaların ardından son 2-3 aydan bu yana norm haline gelmişti. Pek çok kişi Fed’in faizleri arttırmasında dair ipucu elde etmek için Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam raporunu bekliyor” dedi.

ABD'de özel sektör istihdamı Nisan ayında beklentinin altında kaldı. ADP Research Institute'ın raporuna göre, istihdam geçen ay 169.00 artış gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 200 bin artış yönündeydi. Yatırımcılar Fed’in faizleri ne zaman arttıracağına dair beklentileri fiyatlıyor.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Washington'da düzenlediği bir toplantıya katılan Yellen "Hiçbir balon işareti görmüyorum. Hisse senedi değerlemeleri oldukça yüksek. Finansal istikrara yönelik riskler çok yüksek değil" ifadelerini kullandı.

(18:20’de güncellendi)