Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD piyasaları dalgalanırken, dolar 3. günde ilk kez yön değiştirdi. ABD tahvilleri Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisi öncesinde 1 haftalık düşüşe son verdi. Açıklanacak rapor ile ekonomik yavaşlama endişelerine açıklık gelecek.

S&P 500 bir ayın en düşük seviyesinde fiyatlanıyor. Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 10:00’da yüzde 0.1 azaldı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.4 arttı.

Philadelphia Trust Co. yatırımlar şefi Richard Sichel, “Piyasalar son bir kaç gündür gelen kötü haberler ile dalgalanıyor. Mevcut olan bu olumsuz tabloda Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisi önem kazanıyor” dedi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçtiğimiz hafta beklentinin altında gerçekleşerek, son bir ayın ortalamasını 15 yılın en düşük seviyesine çekti. ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre başvurular, 2 Mayıs'ta sona eren haftada 265 bin artış gösterdi. Bloomberg anketine katılan 47 ekonomistin tahmin medyanı 278.000 olmuştu. Daha az volatil olan 4 haftanın ortalaması ise 279.599 ile Mayıs 2000'den bu yana en düşük seviyeye geldi.