Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:40'ta güncellendi)

Altın vadeli kontratları, yatırımcıların dikkatlerini sınırlı ücret artışları ile birlikte ABD istihdamındaki artışa ve Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerime çevirmeleri ile birlikte dolarda görülen düşüşün etkisi ile rallisine yeniden başladı.

ABD'de tarım dışı isthdam Nisan ayında 223,000 arttı. Bu veri Mart ayında aşağı yönde revize edilmiş rakamla 85,000 artmış ve Haziran 2012'den bu yana en düşük artışını göstermişti. Ortalama saatlik ücretler tahmin edilenden daha yavaş arttı. Dolar 10 önemli paradan oluşan sepet karşısında düştü ve gün içindeki yüzde 0.2'lik kazancını geri verdi.

St. Louis'de EverBank Wealth Management başkan yardımcısı Mike Meyer, "İstihdam verileri güçlü, ancak ücret artışı hayalkırıklığı yarattı," dedi ve "Şu an için bir ücret enflasyonu yok, bu nedenle faiz artırımının zamanlamasına ilişkin spekülasyonlar sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli altın kontratları, New Yok Comex piyasasında, yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 09:18'de ons başına 1,189.70 dolara çıktı. Fiyatlar TSİ 15:30'da istihdam verileri açıklanmadan önce yüzde 0.9 kadar yükseldi. Metal daha sona yüzde 0.1 düştü.

Tüm vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 18 üzerindeydi.

(16:40'ta güncellendi)