Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, zayıf ticaret verisinin ek teşvik iddialarını güçlendirmesi ve yatırımcıların Şenzen ve Hong Kong arasındaki Borsa linkinin bu yıl başlatılacağı spekülasyonu yapmaları ile 5 yılın en büyük haftalık düşüşünü azaltıyor.

Şenzen merkezli teknoloji şirketleri yükselişlere öncülük etti. Digiwin Software Co. ve Wangsu Science & Technology Co. yüzde 6’dan fazla prim yaptı. Suning Commerce Group Co. yüzde 10 değer kazandı. Çin Gümrük İdaresi’nin Cuma günü Pekin’de açıkladığı verilere göre ihracat yuan değerinde bir önceki yıla göre yüzde 6.2 geriledi. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanı yüzde 0.9 yükseliş görüleceği yönündeydi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.2 toparlanarak yerel saat ile 12:05’te 1,1362.05 puana geldi. Endeks yüzde 8.2’lik bir gerileme kaydedilen üç günlük düşüşü sonlandırmaya hazırlanıyor. İhracattaki gerileme merkez bankası üzerindeki teşvik baskısını artıracak. Merkez bankası Kasım ayından bu yana iki kez faiz ve zorunlu karşılık oranlarında indirime gitti.