Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

DenizBank'ın net karı, 269 milyon liraya ulaştı.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olarak, 757 şube ve 15 bin'e yakın çalışanla 2015 yılının ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümelerini sürdürdüğünü belirtti.

Ateş, bankanın aktiflerinin yıllık bazda yüzde 16 artarak, 99,2 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi. DenizBank'ın 2015 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda net karının 269 milyon TL'ye ulaştığını aktaran Ateş, özkaynaklarının 7,3 milyar TL olduğunu, mevduatının 64,4 milyar TL'ye, toplam kredilerinin 91,2 milyar TL'ye, müşteri sayısının ise yıllık 900 binlik bir artışla 8,4 milyona ulaştığını kaydetti.

DenizBank'ın güçlü finansal yapısının Sberbank ile daha da güçlendiğini vurgulayan Ateş, 2013 yılından bu yana toplam 1,2 milyar dolar sermaye benzeri kredi temin edildiğini ve Sberbank'ın bu konuda desteğinin devam ettiğini bildirdi.

Ateş, DenizBank'ın fark yaratan ürün ve hizmet anlayışıyla uluslararası arenalarda prestijli ödüllerle takdir topladığını belirterek, "Bankamızın ve Türk bankacılığının adını pek çok prestijli platformda zirveye yazdırmak bizler için büyük onur" ifadelerini kullandı.

AA