Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

TAV Havalimanları, DenizBank ile 162 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladı.

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, şirket, iştiraki TAV Milas Bodrum Terminal İşletmeciliği AŞ (TAV Milas Bodrum) için 162 milyon euro uzun vadeli kredi almak üzere DenizBank ile sözleşme imzaladı.

Finansman paketinin 74,5 milyon euroluk kısmını Denizbank AŞ Bahreyn Şubesi, 79,5 milyon euroluk kısmını da DenizBank AG sağladı. Paket, 16 yıllık vade ile düzenlendi. Kredi paketi için DenizBank'ın danışmanlığını Latham&Watkins, Akol&Çakmak ve Intervistas üstlenirken, TAV Havalimanları'nın danışmanlığını Clifford Chance ve Sibel Ertekin yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, DenizBank ile sözleşme imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. TAV Milas Bodrum'un, iç hatlar operasyonlarını DHMİ'den Temmuz 2014'te devraldığını hatırlatan Şener, "Şirketimiz ekim 2015'te de dış hatlar terminalinin işletmesini mevcut havalimanı operatöründen teslim alacak. İç hatlarla beraber TAV, Milas-Bodrum Havalimanının tüm terminal tesislerini 2035 sonuna kadar işletecek" ifadelerini kullandı.

Bodrum'un gelecek 20 yıllık dönemde Türkiye'nin en büyük dördüncü kenti haline geleceğine inandıklarını dile getiren Şener, şunları kaydetti:

"Yılın 12 ayına yayılan bir turizm hareketliliği yaratmak üzere tüm paydaşlarımızla iş birliği yapıyoruz. Projelerimize duyduğu güvenle, sağladığı uzun vadeli finansman desteği nedeniyle DenizBank'a teşekkür ediyor, finansal ortaklığımızın bundan sonraki projelerde de devam etmesini diliyorum."

- "Bodrum'u kritik bir destinasyon olarak görüyoruz"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de banka olarak, özellikle altyapı projeleri ve bu projelere sağlanan finansman konusunu, faaliyet alanları arasında öncelikli bir noktada konumlandırdıklarını vurguladı. Milas-Bodrum Havalimanı projesine finansman sağlamanın kendileri için büyük önem taşıdığına işaret eden Ateş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bodrum'u, sahip olduğu doğal güzellikler ve özellikli konumuyla hem iç hem de dış pazarda ülkemizin turizm potansiyelini en üst düzeyde yansıtan kritik öneme sahip bir yatırım destinasyonu olarak görüyoruz. Bu noktadan hareketle yurt içi ve yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil eden TAV ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinden de büyük mutluluk duyuyor, bu projenin bölge ve ülke turizminin gelişimi adına hatırı sayılır bir değer üreteceğine inanıyorum."

AA