Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yatırımcıların Fed’in toplantı tutanaklarını değerlendirmesinin ardından yenin zayıflaması ile yükselirken, Topix endeksi 2007’den bu yana en yüksek seviyeyi genişletiyor.

Gelirinin yaklaşık yüzde 80’ini yurtdışından elde eden Mazda Motor Corp. yüzde 1.7 prim yaptı. Panasonic Corp., Nomura Holdings Inc.’un hisse senedi tavsiyesini artırmasının ardından Kasım ayından bu yana en büyük yükselişi kaydetmeye ilerliyor. MS&AD Insurance Group Holdings Inc., hisse geri alımı yapacağını duyurmasının ardından yüzde 5.4 değerlendi. Ibiden Co., JPMorgan Chase & Co. şirketin görünümünü düşürmesinin ardından yüzde 2.9 geriledi.

Topix endeksi, Çarşamba günü Ekim 2007’den bu yana en yüksek kapanışı yapmasının ardından yüzde 0.6 artış göstererek Tokyo saati ile 12:31’de 1,653.41 puana geldi. Nikkei 225 Stock Average, yüzde 0.5 yükselerek 20,299.52 puan oldu. Yen dolar karşısında, Çarşamba günü 17 Mart’tan bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından 121.18 yenden işlem gördü. Fed tutanakları, faiz oranlarının yılın ikinci yarısında artırılacağı beklentilerini pekiştirdi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) iki gün sürecek toplantısına Perşembe günü başladı. Bloomberg anketine katılan 36 ekonomist politikada bir değişik olmayacağı tahmininde bulunuyor. 21 ekonomist Ekim ayında politikada ek gevşemeye gidileceği tahmininde bulunuyor.